vineri, 29 mai 2009

Voluntariatul in România


Dacă studenţii au ajuns la concluzia că educaţia non-formală este la fel de importantă ca şi cunoştinţele teoretice pe care le dobândesc în facultate, sunt plăcut impresionat să văd că “fenomenul” voluntariatului prinde şi la liceenii preocupaţi încă de pe băncile şcolii de cariera lor.

Cum vede ambasadorul unui centru de educaţie de excelenţă, în vârstă de doar 17 ani, acest lucru? “Mulţi cred că dacă se implică în voluntariat nu au nici un avantaj, însă eu cred tocmai contrariul. Ei cred că “ok, mă duc, devin voluntar, mie ce îmi iese?” Ai atât de multe avantaje: îţi dezvolţi calităţile de lider, devii cunoscut, îţi faci multe cunoştinţe, ai mult mai multe activităţi de trecut în cv, toate astea cântăresc destul de mult”.

Toţi tinerii sunt nemulţumiţi de sistemul românesc, de acea “multă teorie” şi practică deloc, sau prea puţină, în cele mai fericite cazuri. Dar dacă nu au singuri posibilitatea să schimbe curricula, pot totuşi să îşi uşureze şi să îşi înfrumuseţeze drumul spre împlinirea profesională, prin activităţi extra-şcolare, din care au ceva de învăţat.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: