vineri, 27 august 2010

Vizibilitatea comunicatelor de presă în UE

De ani buni mă preocupă subiectul surselor de informare despre în Uniunea Europeană. De vreo 3 ani chiar predau cursuri masteranzilor care conţin şi explicaţii despre acest subiect.

În urmă cu un an, EurActiv lansa un nou serviciu, prin care jurnaliştii, dar nu numai, puteau identifica direct şi gratuit comunicatele de presă emise de intituţiile europene, federaţiile industriale, organizaţii neguvernamentale şi alte “entităţi” interesate de dinamica legislativă comunitară. O adevărată oportunitate dacă ne gândim la volumul de informaţie europeană diseminat şi la complexitatea acesteia. Avantajele constau în special prin vizualizarea comunicatelor de presă într-o manieră centralizată, solidă, accesând o sursă de încredere.

Un serviciu mult îmbunătăţit stă acum la dispoziţia “consumatorilor de informaţie europenă”. Motoarele de căutare sunt optimizate pentru a găsi comunicate de presă pe subiectele politicilor sectoriale, de la sursa dorită, în intervalul definit de timp, sau toate 3 în acelaşi timp.

Press Release Service dispune acum şi de un sistem automatic de alertă. Comunicatele de presă sunt publicate online şi cei care doresc se pot înregistra pentru a recepţiona un email cu un scurt rezumat al conţinutului publicat şi un link cãtre textul complet.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: