vineri, 12 noiembrie 2010

“3 Camere” la aceeaşi masă

Acum un an, propuneam asocierea Senat, Camera, Parlament European, pe linie doctrinară, şi mă bucur că se fac paşi în această direcţie.

Odată cu recenta vizită în România a preşedintelui Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Martin Schulz, a avut loc întâlnirea comună a grupurilor parlamentare PSD din cadrul Parlamentului naţional şi a Parlamentului European.

Vizual, imaginea descrisă mai sus este “sintetizată” într-o fotografie publicată pe pagina de profil a preşedintelui Ponta.

E bine să avem cât mai multe astfel de abordări!

Dan LUCA / Bruxelles

Un comentariu:

Ruxandra spunea...

Da sunt de acord. Trebuie sa existe o afiliere puternica intre partidele de la nivel national si cele de la nivel european. Insa cred ca mai mult decat atat trebuie sa se creeze un flux de informare mult mai puternic dinspre initiativele Parlamentului European catre cetateni.
Unul dintre mijloacele prin care acest lucru se poate face este si prin intermediul partidelor politice, care ar trebui sa isi informeze membrii si simpatizantii si nu numai despre ceea ce se intampla la nivelul parlamentului european.