joi, 24 martie 2011

Criză. Aşteptări. Joburi.

Chiar dacă 60% dintre angajaţii români nu sunt dispuşi să accente o remuneraţie redusă pentru munca depusă în perioada de criză, totuşi 3 din 10 sunt de acord să lucreze cu contracte de muncă pe perioadă determinată, conform studiului realizat de Grafton Recruitment.

Contractele pe termen lung sau perioadă nedeteminată sunt preferate de angajaţii români, acestea conferindu-le o mai mare siguranţă a locului de muncă, spre deosebire de cele pe o perioadă de doi sau trei ani, despre introducerea cărora se discută intens în această perioadă.

Sorin Faur, de la BDO Balkans, susţine că măsura contractelor pe perioadă determinată vine în întâmpinarea cerinţelor de actuale de flexibilitate şi adaptare la dinamica tehnologiilor. Practica acestor contracte este mult mai întâlnită în vestul Europei, în Franţa şi Marea Britanie.

71% dintre angajaţii intervievaţi ar accepta să lucreze în străinătate, o condiţie importantă fiind salariul şi posibilitatea mutării cu familia, spre deosebire de rezultatele studiului din 2007-2008, când şi dinstanţa până la locul de muncă era un criteriu atent analizat de viitorul angajat.

O altă idee importantă pe care o evidenţiază studiul – 54% dintre respondenţi susţin că ar renunţa la locul de muncă în perioada de probă, explicaţia fiind diferenţele între adevăratele responsabilităţi şi fişa postului.

Pentru cei interesaţi, câteva idei despre locurile de muncă în Bruxelles.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: