duminică, 19 iunie 2011

Evoluţia României în afacerile comunitare

Aşa cum prezentam recent, GrupRomânia încearcã de doi ani sã gãseascã cele mai bune metode practice pentru o mai bunã reprezentare şi pozitionare a României în principalele dosare comunitare. În cateva sãptãmâni vom prezenta principalele idei prin intermediul unui eveniment pe care îl pregãtim împreunã cu Clubul “România-UE” Bruxelles.

Unul dintre subiectele abordate este cel al întăririi capacităţii Parlamentului României de a fi actor european activ, de a se implica în dezbaterile politice europene. Vreau sã felicit echipa CRPE pentru organizarea unei dezbateri pe aceastã temã, cu scopul de a face o evaluare a situaţiei curente în coordonarea afacerilor europene şi o analiză a schimbărilor instituţionale în Parlament. Bunã discuţia şi despre stadiul elaborării actului normativ care stabileşte relaţiile dintre Parlament şi Guvern în coordonarea afacerilor europene.

Sperãm ca pe viitor asfel de initiative, pornite de la Bruxelles sau din România, implicând specialişti proveniţi din mediul instituţional, dar şi din cel privat, sã reuşească optimizarea relaţiilor între structurile româneşti cu structura comunitară, în beneficiul Romaniei, la fel cum propuneam prin pactul politic “Snagov 2”.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: