luni, 11 iulie 2011

Back in business: România

Mi s-a părut interesant un material din Cariere, prezentând situaţia angajaţilor care se reîntorc la muncă după o pauză de durată (concediu de maternitate, an sabatic) şi dificultăţile pe care le întâmpină pentru a se reintegra în mediul din care au plecat.

Extrem de utile sunt recomandările pe care le face Adrian Stanciu – CEO Smartree: “Deoarece ritmul în care se lucrează la ora actuală în companii este unul foarte alert, cantitatea de informaţii pe care o asimilează un angajat în fiecare zi este extrem de mare. Din acest motiv, persoana care revine la locul de muncă trebuie să facă toate eforturile pentru a recupera rapid pe partea de informare, fie că vorbim despre noutăţi legate de job în sine sau despre schimbări în structura organizaţională”.

Cred că o interesantă paralelă se poate face şi pentru românii care doresc să se întoarcă în România. Este într-un fel o reîntoarcere în mediul românesc, dar atenţie, într-un mediu care a evoluat sau – mai precis spuns – în care s-au schimbat multe. Util pentru această abordare este decalogul prezentat anul trecut, care sugerează celor plecaţi abordări de a lucra din nou cu România.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: