luni, 12 septembrie 2011

Rampe de lansare în carieră

Experienţa şi implicarea activă în diferite activităţi încă din timpul studenţiei îşi dovedeşte încă o dată utilitatea. Fie că e vorba de afaceri personale sau de munca depusă ca şi angajat, tinerii care “au profitat” de aceste oportunităţi îi sfătuiesc şi pe ceilalţi studenţi să le urmeze exemplul.

“Nu petreceţi facultatea anost, mergând zi de zi la cursuri şi seminarii - şi mai ales nu o petreceţi numai în distracţie! Este perioada din viaţă cea mai propice de a interacţiona cu mediul de business, la un nivel pe care, într-un job entry level, nu aveţi cum să îl atingeţi. Şi probabil că este momentul cel mai oportun pentru a deschide ochii şi inima şi a vă hotărî ce vreţi cu adevărat să faceţi în viaţă”, precizează Mihai Seceleanu, fondatorul asociaţiei studenţeşti Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP România).

Cosmin Alexandru mărturiseşte că “fără experienţa AIESEC nu cred că aş fi putut să colaborez atât de bine întâi cu partenerii mei americani, apoi cu cei austrieci din GfK şi, nu în ultimul rând, cu toţi străinii prezenţi în multinaţionalele cu care lucram”.

“Chiar dacă voluntariatul nu este considerat de unele persoane un job, ca voluntar înveţi ce mult depind alte persoane sau proiecte de acţiunile tale şi că trebuie să îţi desfăşori munca cu atenţie, seriozitate, responsabilitate şi dorinţa de perfecţionare. Acest lucru te ajută foarte mult în carieră, indiferent de domeniu sau de viitorul job”, este declaraţia Smarandei Filoti, acum travel & events coordinator la compania de audit şi consultanţă PricewaterhouseCoopers (PwC) România, fost membru AEGEE.

Indiferent că este vorba de exemplul membrilor AIESEC, AEGEE sau BEST, aceştia sunt doar câţiva dintre cei care “au crescut” în cadrul asociaţiilor studenţeşti şi de pe urma relaţiilor pe care le-au format în acea perioadă, beneficii de care se pot bucura şi cei care optează pentru voluntariatul în cadrul diferitelor organizaţii.

Personal, ca fost membru activ AEGEE, atât în structura locală clujeană, cât şi mai apoi în cea europeană de la Bruxelles, confirm importanţa implicării în proiecte nonguvernamentale în timpul vieţii de student.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: