sâmbătă, 17 decembrie 2011

Belgia nu deschide piaţa muncii pentru români

Regret că autorităţile belgiene au cedat presiunilor din partea altor state membre de a prelungi nejustificat şi în 2012 restricţiile pe piata muncii pentru românii din Belgia. Impreuna cu colegii mei de la PSD Belgia urmãrim cu mare atenţie aceste discutii încă din primăvara anului 2009 si am incercat sa le influentam in sens pozitiv Romaniei. Din pãcate, Belgia a luat o decizie contrara deciziei initiale de a nu prelungi restrictiile pentru romani, sub influenta statelor membre vecine.

Am căutat să susţinem prin toate mijloacele cauza noastră. Victor Ponta, preşedintele PSD, i-a scris despre noi şi despre românii din Belgia preşedintelui socialiştilor belgieni Elio Di Ropo, încă din mai 2011. Preşedintele PSD Diaspora, Cristian Rizea, l-a atenţionat pe ministrul Baconschi despre gravitatea dosarului în iunie 2011.

Ne-am implicat constant, cu întâlniri la nivel federal, dar şi la nivel regional (regiunea Flandra), implicând şi Organizaţia de Femei a PSD Belgia, dar şi pe cea de Tineret, pentru a trage semnale de alarmă despre cauza noastră.

Dan LUCA – Bruxelles

Niciun comentariu: