sâmbătă, 17 decembrie 2011

Munca românului

Nu ai cum să nu te simţi mândru când un străin îţi spune – „Sunt români, fac o treabă excelentă!“. Se ştie că indiferent de structura în care se integrează, românul îşi face de cele mai multe ori foarte bine treaba. Este conştiincios, politicos şi recunoscător.

Şi eu cunosc români care lucrează în Belgia, în construcţii sau menaj şi sunt nişte oameni extraordinari. Şi asta se întâmplă indiferent că sunt plecaţi la muncă în Belgia, Spania sau Italia. Pădure fără uscături nu există, ca să zic aşa, dar nu trebuie generalizat. Pentru acei câţiva care nu au cele mai bune intenţii în ţările în care au plecat, să îi condamnăm pe toţi românii.

Românii din Diaspora sunt oameni harnici, apreciaţi peste hotare de cei pentru care lucrează şi trebuie lăsaţi să muncească. Rezultatele studiului realizat de Institutul Naţional de Cercetare Economică şi Socială din Marea Britanie, conform căruia muncitorii români din străinătate sunt mai productivi cu 10% decât cei rămaşi acasă, pot naşte alte semne de întrebare.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: