luni, 14 mai 2012

Cloud computing în România


Recent a avut loc la Bucureşti un interesant eveniment, în premieră în România, în cadrul căruia oficiali europeni şi români, precum şi CEO de la companii de top au discutat pe tema “Cloud Computing Governance Framework”.

Dezbaterea a fost organizată de EurActiv România în colaborare cu Institutul pentru Studii de Responsabilitate Socială, având ca şi scop formarea unui grup de lucru - Romanian Cloud Partnership, care urmează să elaboreze un document strategic despre Cloud Computing.

Cu ocazia acestui eveniment, EurActiv România lanseaza seria dezbaterilor cu teme prioritare ale agendei publice europene, care mai cuprinde educaţia europeană, valoarea partajată a investiţiilor străine în România, comunicarea tendinţelor şi priorităţilor politicilor publice europene.

Tot în cadrul acestei întâlniri, a fost amintit faptul că în România nu a fost elaborat cadrul de guvernanţă pentru Cloud, astfel ca nu s-a stabilit cui revine responsabilitatea adoptării strategiei naţionale pentru Cloud Computing, deşi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a organizat prima conferinţă Cloud Computing în august 2011, cu accent pe mediu (Green IT).

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: