sâmbătă, 26 mai 2012

Micromanager Vs. angajat


Cercetăţorii în domeniu au găsit soluţia potrivită pentru a răspunde managerilor stresanţi, care nu lasă libertatea angajaţilor de a se ocupa de sarcinile pe care le au, intervenind mereu în ritmul şi în stilul lor de a lucra.

Normal, nu este prea inteligent să ripostezi prin replici obraznice sau pe un ton ridicat atunci când superiorul te urmăreşte din uşa biroului sau chiar din spatele scaunului pe care lucrezi, dar, deşi nu pare uşor, sfatul de a continua munca fără a a te stresa, pare o variantă mult mai bună, care poate da rezultate în aceste situaţii.

Mare atenţie însă la managerii “gen Steve Jobs” , foarte atenţi la detalii, exercitând un oarecare grad de control, dar fără a-i sufoca pe oamenii din subordine, de la care ai mereu ce învăţa, spre deosebire de micromanager, şi în plus, la cultura organizaţională, care poate fi adevărata cauză a acestui comportament sufocant.

O altă tactică bine-venită este să vorbeşti cu şeful  înainte de începerea unui proiect. „Încearcă să obţii un acord asupra standardelor de lucru şi a modului general de abordare“, spune Manzoni, conform articolului pe acest subiect, publicat de Cariere.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: