sâmbătă, 20 octombrie 2012

De la MBA la ONG

Nu este neapărat o consecinţă a crizei, ci poate mai degrabă această orientare a absolvenţilor de MBA-uri spre ONG-uri şi alte genuri de organizaţii este rezultatul evoluţiei activităţilor pe care acestea le desfăşoară şi a cerinţelor ce trebuie să se regăsească în CV-ul “angajaţilor”.

Iar dacă nu doar salariul contează, aşa cum spunea recent Jeff Muzzerall, directorul centrului de comunicare corporatistă din cadrul Rotman School of Management al Universității din Toronto, parafrazându-i pe masteranzi: „Dacă tot nu fac bani mulți, măcar să aduc o contribuție în societate și să am parte de o experiență semnificativă”.

Şi un alt element apărut în această perioadă de schimbări, nu mai puţin important, este orientarea instituţiilor de învăţământ spre regândirea curriculei în aşa fel încât cursanţii să fie pregatiţi pentru cerinţele actuale ale recrutanţilor.

Deci, iată că asistăm la un sistem complex, în care, în primă fază pregătirea practică în cadrul ONG-urilor ajută la intrarea pe piaţa muncii, iar reversul, tot mai mulţi absolvenţi se “întorc” apoi, mult mai pregătiţi după finalizarea studiilor şi contribuie la dezvoltarea companiilor. 

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: