sâmbătă, 15 decembrie 2012

Succesul de “acasă”

După ce a studiat administrarea afacerilor în SUA, Ştefania Baldovinescu şi-a dorit să se reîntoarcă în ţară, deşi avea oferte tentante pentru a lucra în America sau China. Şi nu îi pare rău pentru alegerea făcută - managerul român spune că un rol esenţial în păstrarea ei între graniţele ţării l-a avut şi accentul vestic al companiei unde lucrează şi în prezent, de la metoda de lucru, după studii de caz de la Harvard, până la şefi şi colegi.

Ştefania este de părere că “schimbarea sau soluţiile pentru România actuală pot veni de la tinerii din generaţia ei, oameni care au fost şcoliţi afară şi se întorc în ţară pentru a aplica ce au învăţat, care au obţinut în mediul de afaceri ce şi-au dorit şi au pornit proiecte sociale”. „Cred că avem cu toţii o mică parte din datoria de a încerca să schimbăm, să facem ceva mai bine", explică ea.

Nu doar afară se pot realiza tinerii bine pregătiţi. Sunt mulţi care, la fel ca şi în cazul acesta, pe lângă succesul în carieră au nevoie şi de căldura familiei - „Până la urmă, degeaba te duci în State, în Londra, în Asia şi ai cel mai tare serviciu dacă nu eşti înconjurat de cei dragi, dacă nu eşti aproape de cei cu care îţi doreşti să-ţi petreci timpul", conchide Ştefania.

Dan LUCA / Bruxelles

 

Niciun comentariu: