luni, 27 mai 2013

Energia Românească la Bruxelles


15 mai 2013 a fost Ziua Energiei Românești la Bruxelles, ocazie cu care Centrul Român al Energiei (CRE), în cooperare cu Reprezentanța Permanentă a României a organizat un eveniment de amploare în capitala europeană, sub numele „România, un Pol Energetic în Europa”.

În acest cadru au fost discutate obiectivele energetice ale României şi ale UE, în contextul strategiei „Europe 2020” şi al integrării pieţei europene a energiei, unde România joacă un rol de pol energetic european, toate ţinând cont de evoluţiile și provocările pieţei acestui sector.

“Odată cu extinderea noului proiect energetic comunitar către Europa de Est şi Balcani se deschid noi oportunităţi pentru România. Însă, pentru a atinge acest obiectiv, avem nevoie de o bună funcţionare a pieței, de respectarea tuturor regulilor, de crearea unui cadru potrivit pentru investiţii. Vă mulţumesc încă o dată pentru iniţiativa Centrului Român al Energiei de a veni la Bruxelles pentru a discuta despre piaţa de energie şi despre politica energetică în Europa şi în România. Avem multe să vă oferim. La fel, aveţi multe să ne oferiţi. Împreună, ca o echipă europeană, putem pune România pe harta energetică şi putem consolida pieţe de energie europeană şi securitatea energetică în acelaşi timp”, spunea Günther Oettinger, Comisarul European pentru Energie, la finalul întâlnirii.

Ambasadorul Mihnea Motoc, Reprezentant Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, prezent la eveniment, sublinia că “România şi misiunea sa permanentă pe lângă UE vor continua să aibă un dialog constant şi permanent cu Biroul Centrului Român al Energiei, cu scopul de a promova interesul companiilor energetice româneşti la nivel european”.

Cele mai recente materiale publicate pe blog pe subiectul energiei:




 

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: