marți, 29 octombrie 2013

Pascal Lamy susţinut de Jacques Delors


Rugat de jurnalişti să spună care crede că este cel mai potrivit candidat la funcţia de Preşedinte al Comisiei Europene, Jacques Delors spunea: ˝S-ar putea să fiu acuzat de favoritism, dar cel mai bun candidat ar fi Pascal Lamy˝. Pe tot parcursul activității sale, Pascal Lamy a arătat că piețele au nevoie de libertate, dar şi de reglementare, în egală măsură.

Lamy, economist francez de nivel superior și politician socialist, a condus Organizația Mondială a Comerțului în ultimii opt ani, a lucrat în cabinet lui Delors când aceasta a deținut funcția de președinte al Comisiei, dar a avut, de asemenea, un mandat de comisar UE pentru comerț în timpul președinției lui Romano Prodi, în perioada 1999-2004. Lamy a părăsit recent OMC după încheierea mandatului său în calitate de director general, funcţie deţinută din 2005 până în august 2013.

Interviul cu Delors a fost realizat pe marginea unei conferințe de presă susţinută la Bruxelles, unde  fostul pereşedinte a dezbătut viitorul UE într-o discuție la nivel înalt între Van Rompuy, fostul presedinte francez Valéry Giscard d'Estaing și fostul prim-ministru spaniol Felipe González.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: