joi, 5 decembrie 2013

Agerpres – Dan Luca a lansat la Parlamantul European prima sa carte în limba engleză, 'EU: Views from Brussels'

Agerpres scrie despre lansarea europeanã a cărţii 'EU: Views from Brussels', pe care am organizat-o miercuri, 4 decembrie în Parlamentul European, ocazie cu care am avut onoarea şi bucuria de a-i avea alături pe liderul grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda, şi eurodeputatul bulgar socialist Ivailo Kalfin.

Redau în continuare materialul integral:

...............

Hannes Swoboda, preşedintele grupului S&D, autorul prefaţei, a apreciat intenţia autorului de a lega evenimentele de la Bruxelles de ceea ce se întâmplă în ţara sa.

'Pentru alegerile europene din 2014, va fi important ca informarea şi comunicarea să funcţioneze în ambele sensuri, de la stat membru la instituţiile UE şi de la Bruxelles la Bucureşti, Baia Mare, Timişoara şi Iaşi. Prin urmare, salut faptul că Dan Luca, cu această colecţie de articole, îşi propune să reducă decalajul între Europa şi ţara sa de origine, România', a declarat liderul grupului S&D din PE.

La rândul său, eurodeputatul Ivailo Kalfin, a afirmat că este interesant pentru el, ca bulgar, să vadă cum priveşte un român legăturile dintre Bruxelles şi statul din care provine.

'M-a impresionat o frază din această carte. 'România şi Europa nu sunt două sisteme, ci unul singur, numit România'. Cred că acesta este lucrul care trebuie comunicat celorlalte state membre', a afirmat Kalfin la lansarea cărţii.

Dan Luca a declarat că această carte în limba engleză este un simbol, 'pentru că în România avem foarte multe idei, dar dacă le publicăm doar în limba română, între noi, cred că nu vor penetra la Bruxelles şi nici în alte capitale'.

'România trebuie să se angajeze mai mult în proiectul acesta european şi am vrut să dau un semnal şi clasei politice româneşti, dar şi românilor în general, că acest proiect european este al nostru, Europa este a noastră. Dacă nu ne place, haideţi să contribuim să facem o Europă mai bună', a spus preşedintele PSD Belgia la lansarea cărţii.

Materialul cuprins în cartea 'European Union: Views from Brussels' este o reflectare a ideilor care au fost publicate pe blog în perioada 2009-2013, prezentate cronologic, dar structurate pe temele abordate, precum cetăţenia europeană, comunicarea europeană, viitorul instituţiilor europene, educaţia europeană sau România în UE.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: