vineri, 17 ianuarie 2014

Dan LUCA la Realitatea TV Cluj, la emisiunea “Clujul în realitate”


Mă bucur să ma aflu din nou la Cluj pentru acest sfârşit de săptămână, ocazie cu care am răspuns cu mare plăcere invitaţiei lansate de Realitatea TV Cluj, pentru a participa la emisiunea “Clujul în realitate”, difuzată joi seara de la ora 20:00.

În jurul subiectelor zilei, care vin să încingă şi mai mult acest început de an, am subliniat încă o dată faptul că ceea ce se decide în 2014 la nivel european va marca puternic Europa următorilor 10-15 ani.

În contextul negocierilor macro, România joacă, România e în Uniunea Europeană, e în NATO. Însă totul trebuie dezbătut în contextul parteneriatelor pe care România le are, cu Uniunea Europeană, şi în contextul parteneriatului strategic cu SUA. Să nu uităm că se negociază un acord de liber schimb transatlantic, care probabil pe undeva prin octombrie 2014 s-ar putea să fie semnat.

Ca şi reprezentare la Bruxelles, o descentralizare şi o modificare a Constituţiei în urma referendumului, ar ajuta mult. Trebuie să avem regiuni puternice, cum se întâmpă de exemplu în Italia sau Polonia, nu doar “decupaje ONG”.

Dan LUCA / Cluj

Niciun comentariu: