sâmbătă, 25 ianuarie 2014

O nouă filială a PSD Belgia, la Anvers


Sunt bucuros că împreună cu colegii de la PSD Belgia, am reuşit să deschidem o nouă filială la Anvers, vineri, 24 ianuarie.
 
Anvers este un oraş mare, cu tradiţie, şi o cultură politică specifică. Sunt sigur că vom avea multe de învăţat de la românii din acest oraş, care au fost foarte deschişi la propunerea noastră. Odată cu noua filială, vom întări şi relaţiile cu Partidul Socialist Flamand (Sp.A), şi mai ales cu românii care se află în poziţii cheie în Anvers. Vom dezvolta proiectul treptat şi vom susţine crearea de filiale TSD şi OFSD, comunitatea românilor din Anvers este foarte diversificată, după modelul Bruxelles-ului.

Implicarea poltică este necesară dacă crezi că ai idei. Nu avem dreptul să fim nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă fără să încercăm să schimbăm ceva, să ne facem auziţi. Am găsit oameni la fel de entuziaşti şi hotărâţi care vor să facă mai mult decât să vorbească fără folos. Luptăm pentru ideile în care credem. Este loc pentru toţi şi suntem convinşi că împreună putem realiza lucruri minunate pentru români. Diaspora românească nu constituie o problemă, ea ne ajută să înţelegem mai bine România contemporană.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: