luni, 4 august 2014

Studenţii “europenişti” la Bruxelles


Cursul pe care îl predau studenţilor înscrişi la Masterat la SNSPA, aşteaptă deja a doua generaţie de cursanţi. Începând din acest an universitar, 20 de studenți ai Masteratului de EU Communication & Governance, disponibil în limba engleză, vor putea beneficia, în semestrul al II-lea, de un stagiu de o săptămână la Institute for European Studies (Vrije Universiteit Brussels) din Bruxelles.

Stagiul include atât cursuri despre instituțiile Uniunii, politicile europene sau procesele de decizie din cadrul UE, cât și vizite de lucru la Comisia Europeană, Parlamentul European sau Consiliul European. Stagiul este finanțat integral prin proiectul POSDRU „Euroantreprenoriat – calificări universitare pentru europenizarea societății românești”, implementat de Facultatea de Comunicare și Relații Publice.

Felicit şi apreciez foarte mult iniţiativa SNSPA, o premieră în România. Sugeram încă de acum câţiva ani ca orice universitate care oferă cursuri despre istoria UE, instituţii comunitare sau politicile europene să poată “să îşi aducă studenţii” în Bruxelles-ul european pentru o săptămână de prezentări intensive.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: