luni, 1 septembrie 2014

Garanţia pentru tineret trebuie înţeleasă corect

Dr. Howard Williamson, profesor de politică europeană de tineret la Universitatea din South Wales, consideră că este discutabilă măsura în care garanțiile pentru tineret vor crește șansele de angajare.

În opinia sa, o garanție pentru tineret nu poate crea locuri de muncă. Important este ca tinerii să stabilească un scop în viață, care se poate realiza printr-o garanție pentru tineret, dar, în mod egal, ar putea fi şi realizabil şi prin voluntariat sau alte oportunități. Acest lucru poate îmbunătăți competitivitatea personală pentru locurile de muncă disponibile și, pentru unii, poate crește motivația de a lua în considerare spiritul antreprenorial și de auto-ocuparea forței de muncă. Dar în cele din urmă problema șomajului în rândul tinerilor din Europa este una cauzată mai mult de cererea mică, decât de aprovizionarea inadecvată a pieţei cu oferte, crede Dr. Williamson.

În esenţă, nu porneşte totul de la schema de garanţie pentru tineret, ci modul în care este aplicată şi percepută de factorii implicaţi, fie ei angajatori, formatori sau tineri beneficiari.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: