joi, 30 octombrie 2014

Internetul la 45 de ani de la prima conexiune!

Conform datelor statistice de la sfârșitul lui 2013, 69% dintre italieni folosea internetul de acasă și 68% cel Broadband. Parlamentul italian anunţa recent că intenţionează să recupereze diferenţele de viteză a internetului faţă de alte ţări ale UE, în următorii trei ani, prin introducerea internetului WiFi gratuit în cât mai multe locuri publice.

Propunerea aflată în dezbaterile legislativului din peninsulă este normală în contextul în care 25% din populaţia lumii are cel puţin un telefon inteligent și circa 6% din populaţia globului avea o tabletă, la sfârșitul anului trecut.

Vești bune sunt și pentru România – “peste 780 de localităţi vor fi conectate la o reţea broadband de internet, în cadrul proiectului de investiţii RoNet, cu o valoare totală a investiţiei de 377,8 milioane lei”, informa Mediafax.

În 29 octombrie 1969, Charley Kline de la UCLA (California) a încercat pentru prima dată să se conecteze online. In 29 octombrie 2014 am ajuns să ne facem cumpărăturile și plăţile online, să ne verificăm locaţia coletelor online, să ne chemăm taxi online, să vizităm obiective turistice online, și așa mai departe.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: