vineri, 24 octombrie 2014

Merkel despre “revoluţia” industrială 4.0

Prezentă la recentul Summit IT organizat la Hamburg, cancelarul german preciza că Europa ar trebui să devină un lider global în mediul digital, în timp Germania ar putea prelua conducerea, orientându-se spre o industrie 4.0. Ce presupune aceasta? - conectarea tehnologiilor digitale cu produse industriale și de logistică.

Merkel a precizat că nu mai vrea ca Europa să fie în mod constant în urma Statelor Unite și Chinei în ceea ce privește competitivitatea la nivel mondial în acest sector. Împreună cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, cancelarul speră să vină cu un nou regulament de bază pentru protecția datelor undeva la începutul anului 2015. Între timp, inovațiile tehnice nu ar trebui să fie împiedicate prin reglementări suplimentare, a mai subliniat Angela Merkel.

Mă fascinează felul în care tehnologia ne schimbă stilul de viaţă, câte puţin în fiecare zi, dar din ce în ce mai convingător. Ne apropiam tot mai aproape de ceea ce anticipam acum 4 ani legat de revoluţia digitală. Şi atunci, evident că și tinerii trebuie pregătiţi pentru această etapă.

Despre tehnologie și impactul inovaţiilor asupra omenirii mai puteţi citi:





Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: