joi, 13 noiembrie 2014

Comisia Europeană între susţinerea migraţiei și interesele naţionale

Reuters relata recent că Hill, comisarul britanic, are în vedere discuţiile cu colegii din UE privind interesaul naţional al ţării sale și ieșirea din Uniune.

Preluând portofoliul serviciilor financiare, într-o perioadă în care relaţia dintre Marea Britanie și restul Uniunii Europene este instabilă, se pare că, Hill împărtășește opiniile premierului britanic – “Marea Britanie trebuie să rămână într-o Europă reformată”.

David Cameron a obiectat de curând la creșterea unei plăţi pentru bugetul UE și a declarat că vrea să reducă imigrația UE în Marea Britanie în cazul în care este reales anul viitor. Şi, nu sunt singurii - George Osborne, ministrul de finante britanic, a declarat Marea Britanie va continua apãrarea interesului național privind imigrația.

Pe de altă parte însă, Der Spiegel raporta că Angela Merkel ar fi gata să renunțe la încercările ei de a păstra Marea Britanie în interiorul UE, în cazul în care britanicii încearcă să limiteze imigranții din UE.

Totuși în declaraţiile sale Hill a concluzionat că "Există un sprijin puternic, aș spune că e vorba de un sprijin aproape universal venit din partea prietenilor și partenerilor noștri europeni, pentru ca Marea Britanie să rămână parte a UE".

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: