joi, 3 decembrie 2015

Berlinul la el acasã... versiunea 2015

Sãptãmâna aceasta am petrecut din nou 3 zile la Berlin, iar câteva idei interesante intenţionez sã le prezint în acest mesaj.

E de apreciat cooperarea franco-germanã şi în domeniul cercetãrii aplicate, iar evenimentul la care am participat confirmã aceastã afirmaţie. “Which convergence for the euro area?”, a fost întrebarea la care au încercat sã rãspundã experţi precum Pascal Lamy sau Iain Begg, în cadrul conferinţei organizate de douã prestigionase think tank-uri: Jacques Delors Institute şi Bertelsmann Stiftung.

Foarte interesantã perioada pentru producãtorii de bere din Germania. Asociaţia germanã se pregãteşte de sãrbãtoare – în anul 2016 se vor împlini 500 de ani de la German beer purity law. Mesajele se îndreaptã şi spre Bruxelles-ul european în cadrul acestei campanii.

Prestigiosul German Institute for Economic Research – DIW, care integreazã la Berlin 15 persoane în departamentul de comunicare, creioneazã o abordare pentru a se poziţiona mai puternic pe piaţa capitalei UE. Eu cred ca vor reusi…

Companiile de consultanţã oferã servicii pe ambele paliere, naţional şi european, iar discuţia de la Berlin cu BM este exemplu care confirmã regula.

Ca oraş, Berlinul este un loc dinamic, plin de viaţã, fãrã nici un stres. Si asta în ciuda faptului cã subiectele din sfera publicã germane cuprind fraze precum criza emigranţilor sau ameninţarile teroriste ale statului islamic.

Dan LUCA / reîntors la Bruxelles

Niciun comentariu: