miercuri, 9 decembrie 2015

Prin capitale europene, prin magia culturii europene…


Datoritã proiectelor derulate în ultima lunã, am avut oportunitatea sã lucrez în mai multe capitale europene. Am reflectat câteva idei în mesajul publicat în Convorbiri Europene, iar acum vreau sã revin cu un unghi special, legat de cultura europeanã.

Mi-a fãcut mare plãcere sã revãd sala plinã la Teatrul Naţional din București, la o piesã recomandabilã celor care iubesc politica și comedia, sau ambele la un loc.

La doar 10 zile de la antentatele din Paris, am petrecut câteva zile în capitala Franţei, prilej de a urmãri la faţa locului un musical de excepţie CATS. Parisul e fantastic. Lumea trãiește viaţa din plin. Veniţi la Paris! Meritã.

Iar sãptamâna trecutã, la Berlin, musicalul Hinterm Horizont a avut o magie specialã. Totul în limba germanã, dar cu titrate în engleza. Berlinul de Est din 1983. Interesant... cu amintiri profunde, mai ales pentru cei care își amintesc România dinainte de 1989.

Scopul acestui mesaj este de a încerca acest gen de spectacole când sunteţi în anumite capitale europene. Veţi întelege mai bine anumite culturile europene, diversitatea extraordinarã a continentului în care trãim.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: